Elegantas un funkcionālas markīzes

Pasargā savu terasi no pārlieku liela karstuma īpaši svēlmainās dienās, kā arī nesabojā ballīti lietus laikā! Marķīzes terasei ir ideāls risinājums tiem, kas vēlas baudīt āra telpas komfortu jebkuros laika apstākļos. Modernas markīzes ne tikai aizsargā pret sauli un lietu, bet arī kalpo kā stilīgs papildinājums jūsu terases dizainam.

Kā izvēlēties markīzi?

Izvēlēties piemērotu marķīzi terasei var šķist sarežģīti. Šeit ir daži svarīgākie aspekti, kas palīdzēs jums pieņemt pareizo lēmumu:

Markīzes izmērs

Izmērs ir viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē markīzes cenu un funkcionalitāti. Lai izvēlētos pareizo izmēru, ir svarīgi precīzi izmērīt terases garumu un platumu. Jo lielāka terase, jo lielāka un platāka būs nepieciešama markīze. Lielākas markīzes nodrošina plašāku aizsardzību, taču arī to uzstādīšanas un uzturēšanas izmaksas var būt augstākas. Padoms: Lai iegūtu precīzus mērījumus, ieteicams konsultēties ar speciālistiem, kas varēs piedāvāt jums pielāgotu risinājumu atbilstoši jūsu vajadzībām.

Atvēršanas veids

Markīzes var būt manuālas vai elektriski atveramas. Manuāli atverama markīze ir lētāks risinājums, tomēr tas prasa nedaudz vairāk laika un pūļu – tā tiek atvērta ar roku, izmantojot reduktoru. Elektriskā markīze piedāvā lielāku komfortu – to var atvērt un aizvērt ar vienu pogas spiedienu. Elektriskās markīzes ir lielisks risinājums, ja vēlaties ērtu un modernu sistēmu.

Uzstādīšanas vieta

Markīzes uzstādīšanas vieta var ietekmēt gan tās funkcionalitāti, gan ilgmūžību. Ir divi galvenie uzstādīšanas veidi: Zem jumtiņa vai pie sienas: Šis variants ir piemērots atvērtā tipa markīzēm, kur audums ir redzams arī tad, kad markīze ir aizvērta. Kasetes tipa markīze: Šādā gadījumā audums ir paslēpts kasetē, kad markīze ir aizvērta, tādējādi nodrošinot papildu aizsardzību pret laikapstākļiem un putekļiem.

Dizains un materiāli

Markīzes ne tikai aizsargā jūsu terasi, bet arī būtiski ietekmē kopējo āra telpas dizainu. Markīzes profili un auduma toņi piedāvā plašas izvēles iespējas. Pieejami dažādi auduma veidi, kas nodrošina UV aizsardzību un ir ūdensnecaurlaidīgi. Padoms: Izvēlieties audumu, kas ir ne tikai estētiski pievilcīgs, bet arī izturīgs pret laikapstākļu iedarbību, piemēram, izbalēšanu saulē vai pelēšanu.

Markīžu uzturēšana

Lai markīze kalpotu ilgstoši, ir svarīgi to pareizi uzturēt. Regulāri tīriet markīzes audumu un pārbaudiet mehānismus. Ja jums ir kasetes tipa markīze, tas samazina nepieciešamību pēc biežas tīrīšanas, jo audums ir pasargāts no netīrumiem un lietus, kad tā ir aizvērta. Padoms: Uzglabājiet markīzi aizvērtā stāvoklī, kad tā netiek izmantota ilgāku laiku, īpaši ziemas sezonā.

Esi gatavs sākt?

Sazinies ar mums un mēs palīdzēsim realizēt Tavu ideju!

Biežāk uzdotie jautājumi

Izvēloties markīzi, jāņem vērā terases izmērs, markīzes atvēršanas mehānisms (manuālais vai elektriskais), uzstādīšanas vieta (zem jumtiņa vai atklātā vietā), kā arī dizaina izvēles, piemēram, auduma krāsa un profils.

Markīzes cena ir atkarīga no tās izmēra, auduma materiāla, atvēršanas mehānisma, uzstādīšanas sarežģītības un papildu funkcijām, piemēram, kasetes tipa aizsardzības vai dizaina pielāgojumiem.

Jā, markīzes var uzstādīt gan pie mājas sienas, gan zem jumtiņa. Atkarībā no konstrukcijas, tās var būt atvērtā tipa vai kasetes tipa, kas nodrošina auduma aizsardzību aizvērtā veidā.

 

Manuālo markīzi atver ar roku, izmantojot griežamo mehānismu, kas aizņem apmēram 45 sekundes. Elektrisko markīzi var atvērt vienkārši, nospiežot pogu, kas padara to ātrāku un ērtāku lietošanā.

Markīzes galvenokārt paredzētas aizsardzībai no saules un viegliem laikapstākļiem. Lai nodrošinātu izturību pret lietu, kasetes tipa markīzes nodrošina labāku aizsardzību audumam, tomēr ļoti stipra lietus vai vēja laikā ieteicams markīzi aizvērt, lai izvairītos no bojājumiem.

 

Jā, markīzes var pielāgot pēc jūsu izvēles, piedāvājot dažādus auduma toņus, profila formas un krāsas, kas atbilst jūsu terases dizainam un personīgajai gaumei.

 

Ar pareizu apkopi un regulāru tīrīšanu, markīze var kalpot vairākus gadus. Auduma un mehānismu kvalitāte ietekmē ilgtermiņa izturību, un mūsu piedāvātajām markīzēm ir nodrošināta augsta kvalitāte un ilgs kalpošanas laiks.